2de President's Cup for Kids in Sindelfingen

Tijdens het weekend van 2 en 3 februari namen we deel aan de 2de President’s Cup for kids in het Duitse Sindelfingen. Vorig jaar vond de eerste editie plaats en zorgde meteen voor succes met 4 finaleplaatsen en de bijhorende rechtstreekse kwalificatie voor het EK cadetten. Dit jaar kregen enkel de winnaars van hun poules een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap.

Zaterdag openden Alicia, Carolien en Tasha de debatten bij de cadetten tot 37 kg. Alle 3 wonnen ze hun eerste kamp met point gap (technische KO). Carolien kwam in de 2de ronde uit tegen een Wit-Russische. Zij vocht niet haar mooiste partij maar maakte optimaal gebruik van de gladde wedstrijdmatten. Jammer genoeg trok Carolien aan het kortste eind met 10 gaemchongs (10 strafpunten). Alicia kwam in de kwartfinale uit tegen Italië. Na een vroege achterstand kwam Alicia met 2 hoofdtreffers op voorsprong maar ze kon die niet vasthouden.

Tasha nam in de 3 eerste kampen vrij makkelijk afstand van haar tegenstanders. In de halve finale ontmoette ze dan de Europese Kampioene tot 33 kg uit Oekraïne. Op het EK had Tasha in de laatste tienden van de allerlaatste seconde tegen dit meisje verloren. De rekening stond dus open en moest koste wat het koste vereffend worden. Tasha nam meteen initiatief aan het begin van de wedstrijd en voerden de tactische aanpassingen perfect uit. Heel geconcentreerd en met slim Taekwondo liep ze uit tot 7-2 om het af te maken met 11-2. De Europese Kampioene had totaal geen verhaal tegen Tasha.

In de finale kwam ze dan uit tegen de Wit Russische (vorige tegenstander van Carolien). Dit werd een harde en fysieke kamp. Net als Carolien leidde ook Tasha voortdurend op punten maar ook zij kon in de 2 eerste ronden de geamchongs (strafpunten) niet vermijden. Met 8 stuks (10 = diskwalificatie) en nog een minuut te gaan werd het heel spannend. Tasha vocht de wedstrijd perfect uit en haalde zo het goud binnen.

Zondag was het de beurt aan Hanne bij de cadetten tot 33kg. Na het EK in Spanje de 2de keer dat ze op internationaal vlak in die categorie aantrad. Hanne, die vorig jaar haar debuut maakte op het internationale toneel, walste over haar 2 eerste tegenstanders met pointgap (technische KO). In de halve finale wachtte de Schotse Teagan Smith, zus van Jordyn Smith senior in het GB team en internationale topper. Hanne kende een moeilijke eerste ronde. Ze kwam op achterstand tegen de tactisch goed kampende Schotse. Maar in ronde 2 en 3 voerde Hanne de druk hoger op waardoor de Schotse mentaal brak en het nog een pointgap-overwinning werd. In de finale wachtte dan een grote Griekse tegenstandster. Hier diende Hanne tactischer en geconcentreerder te werken om het hoge been van de Griekse te neutraliseren. Hanne trok aan het langste eind en won ook de finale met pointgap. Hierdoor behaalde zij een 2de gouden medaille voor Keumgang en een 2de rechtstreekse kwalificatie voor het EK-cadetten. 100% score in beide categorieën.

Jeffrey Excelmans