De Belgische Taekwondo Federatie stuurt 2 atleten van Keumgang Diest naar het Wereldkampioenschap

Tasha Viskens en Hanne Waerzeggers werden geselecteerd om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap dat van 07 augustus tot en met 11 augustus plaats vindt in Tashkent, Oezbekistan. Het zijn de eerste Belgen ooit die op deze leeftijd aan een WK taekwondo zullen deelnemen.

Beide atleten van Taekwondoschool Keumgang uit Diest hebben hun selectie verdiend door op de 5 internationale tornooien waar ze dit jaar aan deelgenomen hebben telkens een gouden medaille te behalen. Zij worden op dit Wereldkampioenschap gecoacht door hun eigen clubtrainer Jelle Vicca die tevens bondscoach voor de jeugd is.

Van 26 juli tot en met 30 juli organiseert TKDschool Keumgang voor de 6 de keer zijn  internationale sparringstage in de sporthal in Averbode. Voor deze stage komen een 140 tal buitenlandse  taekwondoin met ondermeer de nationale jeugdteams van Duitsland en Hongarije en een sterke Spaanse delegatie naar Averbode. De ideale moment voor Tasha en Hanne om de laatste hand te leggen aan hun voorbereiding.

Jeffrey Excelmans