Drie gouden medailles voor Keumgang Diest op de Open Oostenrijkse kampioenschappen

Anke Gevers, Djade Lespau en Martijn Willemsen hebben op het rankingtoernooi in Oostenrijk een gouden medaille veroverd bij de junioren. Anke domineerde haar categorie in Innsbruck met zeges tegen Rehani (16-4), Roque Bravo (12-0), Sauluk (9-2) en tenslotte tegen de Israëlische Adamsky in de finale (13-0).

Martijn Willemsen en Djade Lespau volgde het goede voorbeeld van hun clubmaatje bij Taekwondoschool Keumgang uit Diest. Martijn won al zijn wedstrijden met ruim verschil. In de finale was Willemsen te sterk voor de Kroaat Jerak: 15-3! Het is de derde keer op rij dat Martijn dit toernooi wint. Ook de nieuwkomer bij onze Vlaamse jonge topsporters heeft haar intrede niet gemist. Djade Lespau blonk al eerder dit seizoen uit in Nederland en bevestigde al het goeds dat over haar verteld wordt met haar eerste gouden plak bij de junioren -52kg.

De jongeren Lies Vicca (13) en Niel Willems (13) namen ook deel aan het toernooi. Ze bouwen aan hun weg naar boven en toonden dit seizoen al veel progressie. Dat belooft!

Jeffrey Excelmans