Een superstart van het seizoen 2018-2019 op de Open Poolse

Zaterdag 15 en zondag 16 september namen met Hanne, Tasha, Carolien, Alicia, Celine, Bjarne, Sofie, Lies en Niel 9 van onze cadetten en junioren in Warschau deel aan de Open Poolse kampioenschappen, een G1-toernooi. 5 van hen deden dit via de selectie van het Vlaamse topsportteam ter voorbereiding van het EK-cadetten en 4 onder onze clubkleuren. Maarten diende op het laatste ogenblik door blessure verstek te laten gaan.

Bij de cadetten meisjes tot 33kg haalde Tasha na 3 met ruime voorsprong gewonnen kampen, telkens met heel volwassen taekwondo, een gouden medaille.

Bij de meisjescadetten tot 37 kg haalde Celine een zilveren plak na 4 gewonnen kampen en Alicia een bronzen plak na 3 gewonnen kampen. Carolien verloor haar eerste kamp maar wel na een mooie strijd tegen de latere winnares uit Kazachstan die nadien ook Alicia in de halve finale en Céline in de finale zou verslaan.

Nog bij de meisjescadetten maar in de klasse tot 29 kg haalde Hanne een bronzen plak haar eerste kamp met overtuiging. In de 2de moest ze haar meerdere erkennen in een Poolse tegenstandster.

Bij de cadetten jongens tot 41 kg won Bjarne zijn eerste kamp met overtuiging om dan in de 3de ronde van het tweede kamp zijn voorsprong uit handen te geven tegen de latere winnaar uit Israël.

Bij de meisjes junioren tot 52 kg was Lies in haar eerste 4 kampen een maatje te groot voor haar tegenstandsters. Hoewel ze ook de finale domineerde werd ze door een lepe tegenstandster uit Spanje verslagen met een zilveren medaille als mooi resultaat.

Bij de meisjes junioren tot 46kg wist Sofie haar eerste 2 partijen knap te winnen om nadien in de kwart finale de winst aan Zweden te moeten laten.

Niel trad aan bij de jongens junioren tot 63kg. In de eerste kamp ging hij voorbij een Duitse tegenstander. Tijdens zijn tweede kamp wachtte hem een sterke tegenstander uit Kazachstan maar ook die ging voor de bijl. In zijn derde kamp was Oekraïne aan de beurt. Werkelijk in de allerlaatste seconde kon die Niel met 1 puntje verslaan. Nadien won de Oekraïner met voorsprong het toernooi.

Met 5 medailles op 9 deelnemers was ook dit toernooi zeer succesvol.

Jeffrey Excelmans