Hanne & Tasha slepen een Europese titel bij de cadetten in de wacht

Van 1 t.e.m. 3 oktober vonden de Europese cadettenkampioenschappen (12 tot 14-jarigen) plaats in Marina d’Or (Spanje). Tasha Viskens, Hanne Waerzeggers en Alicia Juarez van Taekwondoschool Keumgang uit Diest namen deel onder de kleuren van het Vlaams Topsportteam met onze hoofdtrainer Jelle Vicca als coach.

Bij de meisjes tot 37 kg behaalde Tasha Viskens een Europese titel na overwinningen tegen Bosnië & Herzegovina, Verenigd Koninkrijk, Kroatië en Rusland (2x). Alicia Juarez, in dezelfde gewichtscategorie -37 kg, strandde in de top 5 na winst tegen Cyprus maar moest het onderspit delven tegen de Russische latere finaliste. In de meisjescategorie tot 33 kg werd ook een prachtig resultaat neergezet. Hanne Waerzeggers kaapte Europees goud weg na winnende partijen tegen Oekraïne, Spanje en Rusland (3x).

Wij blikken terug op een fantastisch EK, een tweede en derde Europese titel bij de cadetten in twee edities. In december 2018 haalde Bjarne Viskens, broer van Tasha, de eerste gouden medaille ooit voor Keumgang Diest op een Europees cadettenkampioenschap.

In de komende dagen komt Bjarne Viskens, samen met Lies Vicca, aan de bak op het Europees kampioenschap voor junioren (15 tot 17-jarigen) ook in het Spaanse Marina d’Or. Onder leiding van onze hoofdtrainer Jelle Vicca gaan zij opzoek naar meer Europees goud voor de Diestse taekwondoschool.

Jeffrey Excelmans