Keumgang behaalt 7 medailles op de Open Belgische Kampioenschappen Sparring

Op zaterdag en zondag 7 en 8 maart 2018 hebben 12 atleten van onze club olv Jelle Vicca deelgenomen aan de Open Belgische Kampioenschappen te Lommel. 

Op zaterdag kampten Nicoals en Martijn als lid van het Vlaams topsportteam. Beiden behaalden 2 overwinningen waarna ze beiden uitgeschakeld werden in de kwartfinales. Op zondag was het de beurt aan onze junioren en cadetten. Al onze deelnemers presteerden heel sterk. Ze bereikten allemaal de kwartfinales.

Voor Carolien eindigde het tornooi na een fantastische wedstrijd tegen de latere winnares uit Duitsland. Pas in de laatste seconden van de extra ronde kon de Duitse de beslissende treffer plaatsen. Een heel mooi debuut voor Carolien op een G1-tornooi. Ook Niel strandde na 2 gewonnen partijen in de kwartfinale. Al had dit verlies een zure nasmaak omdat de scheidsen de 6-seconden-regel na blessure strikt toepasten. Céline won haar eerste kamp maar moest nadien ziek opgeven. Sofie haalde na 2 winstpartijen de halve finales waar ze verdienstelijk verloor tegen een sterke Italiaanse tegenstandster. Bjarne vocht voor de eerste keer in een hogere gewichtscategorie. Na 3 gewonnen kampen verloor hij ongelukkig in de halve finale. Alicia won op overtuigende manier haar eerste kamp om nadien na golden score op beslissing te verliezen van de latere winnares uit Duitsland. Alicia, Sofie en Bjarne haalden wel een dik verdiende bronzen plak.

Tasha debuteerde op een G1-tornooi. Ze haalde na 2 overtuigende kampen de finale van haar poule. Daarin moest ze echter na een mooie kamp buigen voor de tegenstandster uit Duitsland. Lies bewees met 3 winstkampen en een verloren finale in de laatste seconden dat ze klaar is voor de komende wereldkampioenschappen junioren in Tunis (Tunesië). Tasha en Lies behaalden een zeer mooie zilveren medaille.

Hanne kon bij haar debuut op een G1-tornooi onmiddellijk haar stempel drukken. Ze won haar 3 partijen overtuigend. Maarten van zijn kant bereikte na 4 gewonnen kampen de finale van zijn poule . In de finale toonde hij zich duidelijk de betere dan zijn tegenstander uit Frankrijk. Hanne en Maarten keerden dus terug naar huis met een gouden plak om hun hals.

Deze Open Belgische Kampioenschappen waren zeer succesvol voor onze club. Niet alleen om wille van de mooie resultaten maar zeer zeker ook omdat elke deelnemer afzonderlijk mooi en efficiënt taekwondo getoond heeft. Ook dank aan de talrijk aanwezige supporters voor hun steun aan onze atleten.

Jeffrey Excelmans