Keumgang ook succesvol in Sofia

Op zaterdag 20 april nam onze club voor het eerst deel aan de Sofia Open een G1-tornooi. Olv Jelle waren Hanne, Tasha, Alicia, Carolien, Lies en Bjarne afgereisd naar de Bulgaarse hoofdstad.

Hanne trad aan bij de cadetten tot 33kg. Ze won haar 3 kampen tegen respectievelijk Bosnië, Servië en Oekraïne met groot overwicht. Ze toonde een heel grote efficiëntie, varieerde heel veel, zocht niet altijd de clinch op. Hoewel de 3 tegenstandsters bijna steeds een halve kop groter waren scoorde Hanne toch vlot hoofdtreffers. Goud met mooi taekwondo.

Bij de cadetten tot 37 kg stond er voor Carolien en Alicia een selectie voor het EK op het spel. Carolien had zoals gebruikelijk een moeilijke loting. Eerste tegenstandster was de bronzen medaille winnares van het recente EK in de -33kg uit Bosnië. In de eerste ronde kwam Carolien 17-0 achter. Die achterstand haalde ze in de 2de ronde op 2 punten na helemaal op. Maar de remonte kostte heel veel kracht. In de 3de ronde liep de Bosnische terug uit maar nogmaals kwam Carolien terug om uiteindelijk op 2 puntjes van de overwinning te stranden.

Alicia won haar 2 eerste kampen tegen Servië en Griekenland met een behoorlijk puntenverschil. In de halve finale was het dan haar beurt om de Bosnische die Carolien uitgeschakeld had te bekampen. Alicia kon een moeilijk gevecht vrijwel constant controleren en won uiteindelijk verdiend met 23-16. Heel knappe prestatie.

In dezelfde categorie bereikte Tasha na ruime winst tegen Hongarije, Roemenië en Servië de finale waar ze zich de sterkere toonde van Alicia. Goud en zilver voor hen.

Lies kampte zich bij de junioren tot 52 kg in de 2 eerste kampen voorbij Servië (dezelfde tegenstandster die ze in de finale van het OBK verslagen had). Nadien ging Cyprus voor de bijl. In de halve finale was echter de Russische iets te sterk voor Lies. Een verdiende bronzen medaille.

Bjarne tenslotte had bij de junioren tot 48 kg een heel moeilijke eerste kamp tegen Hongarije. Met 1 puntje voorsprong wist hij die in zijn voordeel te beslechten. Vanaf de volgende wedstrijd was het terug de Bjarne van het EK van eind vorig jaar  2x Bulgarije en in de finale Servië moesten er met Pointgap (technische ko, 20 punten verschil) aan geloven en na 1 keer brons en 3x zilver een eerste gouden medaille voor BJarne bij de junioren.

Als kers op de taart werden onze cadetten 2de in de clubrangschikking.

Bjarne haalt met zijn zilveren medaille van Hamburg en deze gouden medaille de selectiecriteria voor het EK junioren in de klasse tot 48 kg nadat hij in de vorige tornooien die ook in de -45kg gehaald heeft. Straffe prestatie.

Alicia ligt met haar sterke prestatie in polepositie voor een selectie voor het EK cadetten.

Hanne en Tasha winnen hun 5de G-tornooi op een rij en kunnen een selectie voor zowel het EK als het WK cadetten meer dan verantwoorden.

Omdat in Bulgarije Jelle enige coach was diende hij de hulp in te roepen van Jesus Ramal de hoofdtrainer van Hankuk uit Madrid en tevens bondscoach van Finland. Meerdere van onze kampers werden door hem, tot tevredenheid van zowel de kampers als Jesus, naar winst gecoacht waarvoor onze dank.

Jeffrey Excelmans