Kom een kijkje nemen tijdens ons Keumgang Kupfeest

Het Keumgang Kupfeest is dé nieuwe seizoensafsluiter van Taekwondoschool Keumgang. Taekwondo, zelfvertrouwen en plezier zijn dé sleutelwoorden van dit evenement!

Op zondag 25 juni organiseert Taekwondoschool Keumgang voor het eerst zijn Kupfeest in de sporthal van Averbode. Met ons Kupfeest willen we onze main course, taekwondo, meer in de verf zetten in een gezellig kader waarin iedereen kan genieten van een hapje en een drankje.

Het zal een shownamiddag zijn waarin jong en oud kunnen tonen wat ze tijdens het afgelopen seizoen geleerd hebben. De schoolexamens zijn dan net achter de rug en we willen onze kids, zonder teveel druk, de kans geven om aan vrienden en familie te tonen wat ze allemaal geleerd hebben. We zullen we er leuke showtrainingen van maken!

Bandexamen vs. Kupfeest:

Tijdens de bandexamens vindt er een productevaluatie plaats, we beoordelen n.l. het resultaat van het leerproces: ‘Heeft deze Keumganger de doelstellingen bereikt om een ho-gere kup of om meer streepjes te krijgen?’ Het is een momentopname waarbij de prestatie op het examenmoment zelf centraal staat.

Bij het kupfeest zal de nadruk liggen op procesevaluatie: het is een evaluatie van de weg naar het eindproduct. De trainers zullen voor elke Keumganger een evaluatieformulier op-stellen dat ingevuld wordt over een langere periode (maart-juni 2017). Op die manier win-nen ze systematisch informatie in over het verloop van het leerproces. Wat loopt al goed, waar moet nog aan gewerkt worden, wat zijn hun sterke en zwakke kanten en ze krijgen meer kansen om te oefenen, fouten te maken, te remediëren... Door op deze manier de leden te observeren, kan er tijdens de trainingen al zeer gericht worden bijgestuurd en krijgen we zicht op het volledige leerproces.

Op het Kupfeest krijgen de deelnemende leden hun resultaat (aantal verdiende streepjes), maar er wordt voor dit event dus geen traditioneel bandexamen met jury georganiseerd. Het resultaat wordt bepaald door wat de leden tonen op de trainingen. Hierbij gaat het dus niet alleen om het uiteindelijke resultaat van dit leerproces, maar wordt vooral gekeken naar de manier waarop de doelstellingen werden nagestreefd en gerealiseerd (over een langere periode). De bedoeling is zoals steeds om iedereen op zijn eigen tempo te laten groeien.

Voorwaarden om te mogen deelnemen:

Je hebt minimum 10 aanwezigheden nodig om aan dit examen te kunnen deelnemen.Vul het inschrijvingsformulier in om aan te geven met hoeveel aanwezigen je present zal zijn op ons Kupfeest!

Datum en tijdstip: zondag 25 juni van 14-17uInkom: 3€ pp. (deelnemers & toeschouwers)Adres: Vorststraat 55 3271 Averbode

Jeffrey Excelmans