Ons 2de Kupfeest; een geslaagde afsluiter van een prachtig seizoen!

Keumgangblauw gecombineerd met onze nationale driekleur (zwart, geel, rood); onze Keumgang Duivels zaten afgelopen zaterdag klaar om samen te genieten van de 2de WK match van de Belgen. Zonder twijfel kregen de Duivels hierdoor de Keumgang Vipes want ze klopten de Tunesiërs met point gap. Hiermee was de aftrap gegeven voor een fantastisch Kupfeest.Keumgangblauw gecombineerd met onze nationale driekleur (zwart, geel, rood); onze Keumgang Duivels zaten afgelopen zaterdag klaar om samen te genieten van de 2de WK match van de Belgen. Zonder twijfel kregen de Duivels hierdoor de Keumgang Vibes want ze klopten de Tunesiërs met point gap. Hiermee was de aftrap gegeven voor een fantastisch Kupfeest.

Bijna 400 leden, trainers, ouders en sympathisanten waren present in de sporthal in Averbode om er samen een mooi feest van te maken. Iedereen; van klein tot groot, van witte gordel tot 4de dangraad en van oud tot jong, gaf in een ruim twee uur durende demotraining het beste van zichzelf. De speelse opwarming werd afgewisseld met poomsae’s. Sparringoefeningen werden gevolgd door zelfverdediging en breektesten. Planken werden met plezier versplinterd en vlogen in het rond. In de teammatches volgende de ene dollyo de andere mondollyo op. Onze demo werd op keumgang wijze afgesloten met onze befaamde Keumgangkreet, die ze al ver buiten onze landsgrenzen kennen. Als kers op de taart vierden we de verlenging van onze titel als Vlaams clubkampioen samen met Keumgang Genk die als 2de eindigden in het clubklassement van de VTB. Alle deelnemers ontvingen een goodiebag met daarin niet alleen de welverdiende kupstreepjes en gordels, maar ook enkele leuke clubgadgets.

Dank aan alle toeschouwers voor de sfeervolle ondersteuning. Dank aan alle trainers en gastrainers voor hun gedrevenheid en toewijding. Dank aan alle vrijwilligers voor hun enthousiaste inzet tijdens de activiteiten! Maar vooral dank aan al onze leden die van onze club niet alleen de best presterende club in Vlaanderen maken, maar samen deel uitmaken van onze Keumgangfamilie, een hechte vriendengroep die iedereen toelaat om zichzelf te zijn en te groeien.

Het trotse bestuur van Taekwondoschool Keumgang

Jeffrey Excelmans