Ons 6de International Keumgang Seminar was een topeditie

Van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 juli organiseerden wij voor de 6 keer onze Internationale Keumgang Seminar, een internationale sparringstage te Averbode.

Reeds op woensdag 24 juli kwam het Spaanse HANKUK team naar België afgezakt om samen met ons sparringteam te trainen. Van vrijdag tot en met dinsdag trainden nadien sparders uit 13 verschillende landen samen met onze clubleden. De trainingen werden voornamelijk gegeven door onze hoofdtrainer Jelle Vicca en 2 gastlessen door Richard Molle, de coach van het Nederlandse cadetten en juniorenteam op de komende Europese kampioenschappen in Spanje.

Ondanks de hitte bij de start – een aantal teams arriveerden op donderdag, met 41 graden de warmste dag ooit in België – werd er vanaf het begin op een heel hoog niveau getraind. Vooral de attitudetraining van zaterdag eiste zowel mentaal als fysiek heel veel van de deelnemers. De testwedstrijden – eigenlijk een regelrecht G - tornooi van hoog niveau – overtrof onze stoutste verwachtingen zowel inzake kwaliteit als qua spektakelwaarde.

Het animatieteam onder leiding van Jeffrey en Thaline leverde een perfecte omkadering bij de trainingen en zorgde ervoor dat iedereen de vermoeidheid, pijntjes en andere ongemakken als gevolg van de trainingen vergat. Ze versterkten het groepsgevoel en de landencompetitie werd door de winnersmentaliteit van de deelnemers een doel op zich. Spanje kroonde zich uiteindelijk als de verdiende winnaar.

Het ganse vrijwilligersteam was net zoals alle jaren voordien THE BEST TEAM you can find in Europe. Het regende weer felicitaties van overal voor het geleverde werk. De afsluiter op dinsdag in de Pelgrim was dan ook meer dan heel dik verdiend, nen dikke merci en op naar onze Keumgang Open en het BK 2020.

Maar dit seminarie is enkel mogelijk met de gewaardeerde steun van zowel de Stad Scherpenheuvel en de zaalwachters in Averbode als de Pelgrim en zijn medewerkers. Dikke merci en hopelijk kunnen we ook voor onze 7de editie op jullie steun blijven rekenen.

Maar onze speciale dank gaat uit naar alle teams die deelnemen aan dit International Keumgang Seminar. Zij zijn het die het niveau optillen. Zij zijn het die mee de sfeer maken, zij zijn het die het seminarie maken tot wat het is.

Oudgedienden als Horizon uit Engeland, TTE uit Nederland en de jongens en meisjes uit Luxemburg. Onze vrienden uit Tsjechië en Hongarije. De Ierse, Franse, Deense, Noorse delegaties. Het Engelse Ultimate team dat door geannuleerde vluchten 70 uur onderweg geweest is om in Averbode te geraken. De Spaanse teams HAN KUK en Mendialdieta met hun aanstekelijk enthousiasme zowel tijdens de trainingen als tijdens de animatie. Het Duitse Nationale Jeugdteam dat de laatste hand legde aan zijn voorbereiding op het WK cadetten van begin augustus. De Grieken met naast nieuwkomer ATLANTIS ook onze vrienden uit Patras, het Dinami team. Uiteraard ook onze eigen Keumgangleden. Allemaal hebben ze met hun jeugdig enthousiasme, inzet en leergierigheid van dit seminarie het beste van Europa en omliggende gemaakt.

Op maandag werd dit allemaal vastgelegd door de regionale zender ROB-tv die nadien een prachtige reportage uitzond. Je kan ze bekijken via deze link.

https://www.robtv.be/nieuws/het-gaat-er-hevig-aan-toe-in-de-sporthal-van-averbode-82295

De 7de editie van het International Keumgang Seminar zal doorgaan van vrijdag 31 juli tot en met dinsdag 4 augustus 2020.

Jeffrey Excelmans