Onze 23ste Keumgang Open was een groot succes

Het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 januari was weer het jaarlijkse topweekend voor onze club. Voor het 23 ste jaar op rij organiseerden we ons sparringtornooi KEUMGANG OPEN.

Elk jaar zetten velen hun schouders onder deze organisatie. Zonder de steun van deze grote groep vrijwilligers zou dit tornooi gewoon niet mogelijk zijn. Het bestuur dankt dan ook iedereen voor de hulp, de inzet en het enthousiasme die van ons tornooi een unicum maken in Europa. Zonder alle andere vrijwilligers tekort te willen doen willen we toch de Keumgang Chics OLV hoofdcheerleader Anke speciaal danken voor het kippenvelmoment bij de start van de wedstrijden op zondag. Hiermee zijn we Europa rondgegaan.

Alle buitenlandse clubs staan elk jaar weer met verbazing te kijken hoe wij als groep dit telkens weer voor mekaar krijgen. Als Keumgang Diest in Europa gekend is dan is dat niet alleen omwille van de goede kampers maar zeer zeker ook omwille van de grote groep vrijwilligers die van elk van onze organisaties steeds een groot feest maken.

Deze editie had ook qua deelnemers een topeditie moeten worden….. spijtig genoeg hebben in de laatste week meerdere kampers en clubs forfait gegeven. Het is de enige smet op deze editie . Maar niet getreurd, de aanwezige deelnemers hebben vaak taekwondo van een heel hoog niveau getoond. Onze leden hebben zich hierin ook niet onbetuigd gelaten getuige onze ruime overwinning in de teamranking. Proficiat hiervoor aan alle 27 deelnemende Keumgangers.

Jeffrey Excelmans