Onze club beleeft een topweekend op de Belgian Open in Lommel

Onze club heeft tijdens het weekend van 16 en 17 maart fantastische resultaten behaald op de Belgian Open  te Lommel.

Het toernooi heeft sedert dit jaar een G2-statuut. Hierdoor kwam de wereldtop bij de senioren afgezakt naar Lommel. Een pleiade aan wereldkampioenen, Olympisch kampioenen en andere top taekwondoin tekende present. Het leverde prachtige duels op.

Ondanks de sterke bezetting behaalden onze senioren, Nicolas en Djade een heel mooi resultaat.

Bij de senioren mannen tot 80kg won Nicolas 3 kampen, met onder meer winst tegen Aaron Cook en Damon Samsun om in de halve finale zijn tanden stuk te bijten op de regerende Olympische kampioen Cissé. Een waardevolle bronzen plak voor Nicolas.

Bij de senioren vrouwen tot 62 kg won Djade met Jelle als coach ook haar eerste 3 kampen. In de halve finale ging het tegen de Turkse wereldtopper Yaman lange tijd gelijk op. De ervaren Yaman wist evenwel volop te profiteren van 2 kleine foutjes van Djade om door te stoten naar de finale. Ook voor Djade een bronzen plak als beloning voor een heel sterk tornooi.

Ohiana ten slotte verloor heel nipt haar eerste kamp.

Op zondag was het de beurt aan de junioren en cadetten van onze club. Dezelfde 6 die vorige week 5 medailles haalden op de Open Nederlandse kampioenschappen traden ook aan op de Belgian Open. De tegenstand werd vooraf zwaarder ingeschat dan vorige week in Eindhoven.

Bij de cadetten tot 33kg trok Hanne haar reeks pointgap overwinningen verder door. Hier op de Belgian Open kwamen er 3 stuks bij waardoor haar reeks aangroeide tot 11 opeenvolgende pointgap overwinningen. Met als kers op de taart de 65-11 overwinning in de finale. Uiteraard een gouden plak maar ze voldoet nu ook aan de criteria voor deelname aan het WK cadetten dat in augustus doorgaat in Oezbekistan.

Bij de cadetten tot 37kg trok Tasha aan het langste eind. Ook zij behaalde na 4 kampen goud en ook zij voldoet hiermee aan de criteria  voor het WK cadetten. In dezelfde categorie behaalde Carolien na een verloren finale tegen Tasha een mooie zilveren medaille. Ze kampte zich in haar 2 eerste gevechten voorbij het Pools nationaal team en voorbij Somalië om in de halve finale ook Alicia te verslaan. Alicia had ook haar 2 eerste kampen met overschot gewonnen maar moest zich dus tevreden stellen met Brons. 3 van de 4 podiumplaatsen voor onze club en dat op een G2 tornooi.

Bij de junioren tot 45kg stootte Bjarne na 3 kampen door tt de finale waar hij voor de 3de keer op rij Zweden ontmoette. Dit keer werd het een echte triller. Bjarne nam een voorsprong van 10 punten. De Zweed wist die in de 3de ronde met fysiek taekwondo geleidelijk aan om te buigen tot een voorsprong van 2 punten. Dit gebeurde wel met een zeer bediscuteerbare hoofdtreffer enkele seconden voor tijd. Bjarne ging volop in de aanval en bracht werkelijk in de laatste seconde de score op 18-18 . In de extra ronde werd hij door de fysiek krachtigere Zweed 2 keer gedwongen om buiten te stappen waardoor het goud naar de Zweed ging. Wel een heel knappe zilveren medaille voor Bjarne.

Bij de junioren tot 52kg ging Lies in haar 3 eerste kampen vrij vlot door naar de halve finale. Daar werd het een moeilijke kamp tegen de Spaanse Palmer Soler die optimaal profiteerde van een paar foutjes van Lies. Net als vorige week in Nederland tegen Masy Cook hield Lies evenwel het hoofd koel ze wist de opgelopen achterstand op te halen en door te stoten naar de finale. Daar was verrassend genoeg niet de Britse wereldkampioene -49kg Alyaa Powel haar tegenstander maar wel een Servische kampster van het Galeb topteam. Lies liet haar tegenstandster in de finale echter geen schijn van een kans en ook voor haar een 2de gouden medaille op één week tijd.

Met 8 medailles op 9 deelnemers op een heel sterk bezette Belgian Open was het dus een topweekend voor onze club.

Jeffrey Excelmans