Onze International Keumgang Seminar kende een fantastische 5de editie

Van vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 juli organiseerde onze taekwondoschool in de sporthal te Averbode haar 5de International Keumgang Seminar. Tijdens onze eerste editie mochten we teams uit 4 Europese landen begroeten, dit jaar waren er net zoals vorig jaar teams uit maar liefst 12 Europese landen. We mochten ook dit jaar voor de eerste keer Franse atleten verwelkomen tijdens onze stage. Met 145 atleten was onze seminarie weer meer dan volzet.

 

2 Griekse teams met topatleten zakten reeds op woensdag naar België af. Onze hoofdtrainer en assistent bondscoach Jelle Vicca kon via de topsportcoördinator Laurence Rase voor hen trainingen organiseren met het Vlaams Topsporteam.

 

Ook nieuw voor onze stage was dit jaar de enorme hitte. Met de inzet van ventilatoren slaagden we er in om voor wat verkoeling te zorgen tijdens de trainingen maar met buitentemperaturen tot 39 graden bleef het wel enorm warm. Desondanks de hitte was de inzet van alle aanwezige atleten tijdens alle trainingen en de testwedstrijden op zondag voorbeeldig.

Tijdens deze 5 jaar heeft het programma weinig of geen veranderingen ondergaan. Net zoals de vorige jaren werden de trainingen gegeven door Jelle Vicca.

Op vrijdag en zaterdag werden pittige trainingssessies waarin het tonen van nieuwe technieken en tactieken afgewisseld met halfopen en open sparringsoefeningen. Met zaterdag de ondertussen wijd en zijd gekende ochtendgym olv Jeffrey Excelmans en de Zumba olv Nancy.

Op zaterdag werd naar jaarlijkse traditie steeds 2 van de 4 trainingen gegeven door een gasttrainer. Dit jaar was het de beurt aan Victor Jankovski, de Tsjechische bondscoach en Jaouad Achab, onze beste Belgische taekwondoin, zij verzorgden beide een uitstekende gasttraining.

Op zondagochtend vond er een nieuwe trainingssessie plaats als voorbereiding op de testwedstrijden in de namiddag. Dankzij onze gewaardeerde Nederlandse vrienden Richard Molle en Ron & Jelle Plomp zijn deze testwedstrijden uitgegroeid tot een volwaardig sparringtornooi met wedstrijden van hoge kwaliteit.

Op maandag volgden opnieuw trainingssessies in de voor – en namiddag. Door het fantastische weer planden we een zwempartij op de Halve Maan, een recreatiegebied in Diest. Niemand die daar op dat ogenblik over geklaagd heeft. Achteraf moest onze medische ploeg wel enkele Tsjechische kreeften behandelen.

Omdat Taekwondoin op en naast het trainings - of wedstrijdveld geweldige enthousiastelingen zijn was de PARTY op maandagavond één groot feest. Op het ritme van elektronische & opzwepende beats toonden ze dat het begrip vermoeidheid nergens in het draaiboek van dit seminarie terug te vinden was.

Maar ook het spreekwoord: ’s avonds grote jan en ’s morgens kleine man was niet van toepassing op deze gedreven groep sporters. Dinsdagmorgen stonden ze allemaal terug paraat voor een laatste sparringtraining met laddercompetitie & elkaar uitdagen omtrent verschillende opdrachten. Als afsluiter werden onze teammatches gehouden, een jaarlijkse strijd tussen zelfgekozen teams o.l.v. Olivia Ortiz en Natalie Kidd.

Geen Keumgang Seminar zonder de sporthal met eetruimte in Averbode. Wij danken de sportdienst van Scherpenheuvel o.l.v. Peter Baens maar ook alle conciërges voor de vlotte samenwerking.

Geen Keumgang seminar zonder de samenwerking met ‘De Pelgrim’ in Scherpenheuvel. Steven geholpen door zijn team zorgen elk jaar voor een optimale ontvangst van al onze internationale gasten.

Zeer zeker geen Keumgang Seminar zonder onze grote groep enthousiaste medewerkers.

Maanden voordien zijn ze bezig met het voorbereiden van de menu’s. Brainstormen over welke maaltijden ze gaan aanbieden. Brainstormen over welke ingrediënten ze zullen aankopen. Proeven, aanpassen, nog eens proeven, verbeteren nog eens proeven en zo verder en zo voort. Stevig trainen en stevig sparren kan enkel met stevige maaltijden. Te beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet gevolgd door middagmaal en avondeten. Nieuw dit jaar : de thema avonden, een Belgische, Italiaanse, Mexicaanse en een Amerikaanse avond en … een hotdogmiddag.

De keukenploeg bestaat niet enkel uit koks, hulpkoks of kokkinnen maar ook uit buffetmedewerkers en de afwassers die ervoor zorgen dat we nooit zonder borden, kopjes of bestek zitten.

Reeds vanaf woensdag stonden onze chauffeurs paraat om de atleten af te halen op de luchthaven. Elke dag werden de deelnemers van ‘De Pelgrim’ naar de sporthal en terug gebracht. Vanaf dinsdagmorgen kwam het transport naar de luchthaven terug op gang. Dit jaar bewezen we dat we op een heel efficiënte manier een grote groep mensen kunnen vervoeren.

Geen fantastische trainingen, wedstrijden of animatie zonder de groep vrijwilligers die het nodige deed om alle activiteiten voor, tijdens en na de trainingen te verzorgen. Ook de vrijwilligers die de zaal inrichtten, de puzzelmatten, het podium en het geluidsmateriaal aanvoerden en opstelden. Tijdens de ganse duur van de stage onderhouden ze de zaal, maakten ze hem proper en pasten ze hem aan aan de verschillende activiteiten. Onmisbaar zijn ook de medewerkers die het sanitair proper hielden en de afval verwijderden.

Geen Keumgang Seminar zonder de fantastische foto-, film- en mediaploeg. Zij slagen er elk jaar in om deze stage treffend in beeld te brengen. Het veelvuldig gedeelde beeldmateriaal op sociale media bewijst dat ook dit één van de zaken is die dit seminarie vrij uniek maakt. Elk jaar slaagt onze ploeg erin om de regionale media op bezoek te krijgen.

Reportage te vinden via deze link.

Als laatste is er ook geen Keumgang Seminar zonder de medische ploeg die de deelnemers van hun kleine en soms iets minder kleine pijntjes en problemen afhielpen.

Al deze vrijwilligers verdienen een enthousiast applaus, op naar de volgende editie!

Jeffrey Excelmans