Ook in Berlijn zet Keumgang mooie resultaten neer!

Op zaterdag 5 mei namen 9 van onze leden deel aan de Open Berlin. Voor het derde jaar op rij zijn wij aanwezig op dit internationale B-tornooi. Door de centrale ligging van Berlijn komen er ook deelnemers uit de Oost Europese landen wat voor onze deelnemers andere tegenstanders oplevert om zich mee te meten.

Bjarne diende als eerste aan te treden bij de hoge gordels cadetten -41kg , hij had met 5 kampen ook de langste weg naar de eerste plaats af te leggen. Bjarne heeft de klus heel overtuigend geklaard, hij was met overschot de beste in zijn 4 eerste kampen om in de finale ook de maat te nemen van Maarten. Ook Maarten was in zijn 3 eerste kampen duidelijk beter dan zijn tegenstanders. Vooral het feit dat ook bij Maarten de pushkicks deel van zijn arsenaal worden toont de vooruitgang aan die hij aan het maken is.

Alicia, Carolien en Tasha traden aan in de cadetten hoge gordels -33 kg. Alicia was niet in haar dagje, het halen van de gewichtslimiet, de gladde matten de korte wedstrijdduur in de voorrondes van 2 x 1 minuut speelden haar parten. Ze kon nooit de vroeg opgelopen achterstand van 1 punt als gevolg van vallen meer ophalen. Carolien vocht zich met 2 duidelijke winstpartijen naar de finale tegen Tasha die in haar halve finale boven haar tegenstandster uittorende. In de 2de 100% Keumgang finale van de dag was Tasha de betere van Carolien. Ook Carolien heeft getoond dat ze duidelijk vooruitgang maakt.

Hanne werd in haar steppen gehinderd door de heel gladde wedstrijdmatten. Maar ook in het Taekwondo op schaatsen stond er geen maat op haar overwicht bij de cadetten -29kg met een eerste plaats na 2 duidelijke winstpartijen als resultaat.

Céline trad voor het eerste aan in de -41kg cadetten. Ze had bovendien een zware loting, na winst in de eerste ronde trof ze in de halve finale de vice Europese kampioen uit Nederland. Ook die ging na een tactische wedstrijd voor de bijl waarna ze in de finale met 1 punt de betere was van een sterke Spaanse tegenstandster. Verdiend goud.

Sofie, junioren -46kg,  won haar eerste kamp om nadien in de halve finale op een heel sterke Deense concurrente te botsen. Deze was nog een maatje te groot voor Sofie, een bronzen medaille was vandaag het maximaal haalbare.

Als laatste was Lies bij de junioren -52kg aan de beurt. Na een pointgap winst in haar eerste ronde was ze na een ook fysiek zware kamp in de finale verdiend de betere van de Deense tegenstandster die in januari nog winnares was van de Keumgang Open.

Met 5 x goud, 2 x zilver en 1 x brons was het weer een heel mooie oogst. Daar komt bovenop dat het een heel hecht team is en dat de meeste kampers duidelijke vooruitgang in hun spel tonen.

 Op naar het Belgisch Kampioenschap van 13 mei eerstkomend.

Jeffrey Excelmans