Ook in Oostenrijk presteren onze leden op hoog niveau

Zaterdag 26 mei 2018 namen 10 van onze cadetten en junioren in Innsbruck deel aan de Open Oostenrijkse kampioenschappen, een G1 tornooi.  6 Van hen deden dit via de selectie van het Flemisch topsportteam en 4 onder onze clubkleuren.

Hanne won na de Open Belgische en de Open Duitse kampioenschappen ook nu opnieuw goud bij de cadetten meisjes -29 kg na winst tegen Groot Brittannië en Duitsland telkens met pointgap. Bij de meisjes cadetten -33kg haalde Tasha Goud na winst met ruime voorsprong in de finale tegen Kroatië. In de eerste ronde had ze na een heel sterke 3de ronde de maat genomen van de Duitse die haar in de finale van het Open Belgische nog verslagen had. In de halve finale versloeg Tasha na een heel spannende en hoogstaande kamp Carolien met 9-8.

Bij de jongens cadetten tot 41 kg startte Bjarne tegen de Europese kampioen -33kg uit Hongarije. De Hongaar was kansloos tegen Bjarne. Na nog 2 winstpartijen had hij in de halve finale tegen Italië een heel moeilijke kamp maar Bjarne haalde het met 2 puntjes verschil.  Nadien in de finale versloeg hij de Duitser die Maarten uitgeschakelde in de halve finale. Bjarne won hiermee zijn eerste goud in een G1 tornooi.

Nog bij de meisjescadetten tot 33 kg haalden zowel Alicia als Carolien na 2 winstpartijen de halve finale. Alicia verloor na een mooie kamp van Kroatië en Carolien verloor zoals hoger vermeld nipt van Tasha. Voor beiden leverde dit een welverdiende bronzen medaille op.

Ook Maarten trad aan bij de jongens cadetten tot 41kg. Na 3 winstpartijen met ruime voorsprong leidde Maarten in zijn halve finale tegen Duitsland tot 10 sec voor tijd met 2 punten . Een foute inschatting kostte hem een hoofdtreffer en een finaleplaats. Maarten mag fier zijn op zijn bronzen plak.

Céline ten slotte diende bij de meisjescadetten tot 41kg onmiddellijk aan te treden tegen het nationale team van Kazachstan. Deze tegenstandster stak letterlijk met kop en schouders boven Céline uit. Ondanks verdienstelijke pogingen slaagde Céline er niet in voorbij de ellenlange Kazachse te raken.

Bij de meisjes junioren tot 52 kg stond Lies voor een zware taak. 5 partijen tegen deelnemers aan het recente wk junioren om goud te halen. In de halve finale wachtte de Duitse die de finale van het Open Belgische nipt won tegen Lies maar die ook brons behaalde op het recente Wk junioren. De 3 eerste tegenstanders hadden geen verhaal tegen Lies. In de halve finale, zoals gezegd  tegen de bronzen Wk medaillist uit Duitsland, wist Lies na een heel knappe 3de ronde haar achterstand om te buigen in winst. De finale tegen Kroatië was een fysieke slag die uiteindelijk met een golden score door Lies gewonnen werd. Haar eerste G1 goud bij de junioren was een feit.

Bij de meisjes junioren tot 46kg wist Sofie haar eerste partij knap te winnen om nadien in de halve finale met een gamcheong tegen – de enige score – de winst aan Duitsland te moeten laten. De 2de bronzen plak op een G1 tornooi dit seizoen was wel binnen.

Niel trad aan bij de jongens junioren tot 63kg. Tegen Duitsland startte hij heel goed. Vrij snel stond het 8-0 in het voordeel van Niel. Maar de conditionele achterstand als gevolg van een blessure aan de voet opgelopen op het Open Belgische zorgde er voor dat Niel de partij uiteindelijk met 1 luttel puntje verschil aan de Duitser diende te laten.

Samen met de 2 zilveren plakken van de senioren Raheleh en Laura haalden onze cadetten van het Flemisch topsportteam een 3de plaats in het overall clubklassement.

Jeffrey Excelmans