Ook ons 3de kupfeest was weer één groot feest

Zaterdag 29 juni organiseerden we reeds voor de 3de keer ons Kupfeest waarmee we dit keer het zeer succesvolle seizoen 2018-2019 afsloten.

Ondanks het warme en zonnige weer zakten toch meer dan 300 leden, ouders en sympathisanten af naar de sporthal om een meer dan 2 uur durende demonstratie van poomsea, free style, sparring, breektesten e.a. op alle niveaus mee te maken.

Op dit Kupfeest werkten Taekwondoschool Keumgang en Keumgang Tienen samen met Keumgang Genk van Rosario en Chingu Alken van Michael Thoelen.

Net als de vorige jaren was het door het enthousiasme van onze leden en hun trainers vooral een feest. Het ideale uitstalraam om alle aanwezigen te tonen waar wij voor staan en toe te lichten hoe wij werken en waarom wij zo werken.

Op het jaarlijkse Kupfeest krijgen alle leden van alle leeftijden, witte tot zwarte gordels, sparders zowel als recreanten, de kans om in de spotlights te treden.  Allemaal zijn ze uniek en allemaal samen vormen ze Keumgang en maken ze van ons logo een kwaliteitslogo.

Dit jaar vierden we voor de 3de keer op rij de titel van beste sparringclub van Vlaanderen. Deze titel werd verdiend op de 6 Vlaamse tornooien door de gecumuleerde resultaten van 36 van onze leden. In zijn totaliteit waren wij dit seizoen aanwezig op 26 nationale en internationale tornooien en kampioenschappen. Onze leden betwistten in het totaal 464 kampen. Hiervan werden er 349 of ruim 75% gewonnen.Dit leverde in totaal 133 individuele medailles op, 74 gouden, 27 zilveren en 32 bronzen. We huldigden ook onze eerste Europese kampioen bij de cadetten, Bjarne .

Nieuw tijdens dit 3de kupfeest was de freestyle act van de maandagtraining op initiatief van en o.l.v. Sandro. Terug van weggeweest de krachtbreektest door David.

Speciale dank aan onze vrijwilligers die er dankzij hun creativiteit ook nu weer voor zorgden dat organisatorisch alles op wieltjes verliep.

Op naar het volgende seizoen dat in Diest start op maandag 2 september en in Tienen op donderdag 5 september. Tijdens het komende seizoen zullen Chris Thoen 8ste dan en Michael Thoelen onze werking komen versterken. Uiteraard blijven we ook rekenen op ouwe getrouwe Rosario.

Maar eerst voor iedereen een welverdiende vakantie

Jeffrey Excelmans