Ook op de German Open halen onze leden prachtige resultaten

Dezelfde 6 atleten die de Open Nederlandse en de Open Belgische kampioenschappen betwistten namen ook deel aan de Open Duitse kampioenschappen op 30 en 31 maart. Ditmaal deden ze dit onder de kleuren van het Vlaams Topsportteam olv Laurence Rase en bondscoach Jelle. In de meeste categorieën was er een hoogstaand deelnemersveld. Vooral de juniorencategorieën waren met de aanwezigheid van het Kazachs nationaal team heel goed bezet.

Onze cadetten – Hanne, Tasha, Carolien en Alicia – beten de spits af. Allemaal wonnen ze met ruime voorsprong hun eerste 2 kampen waardoor ze allemaal in de ½ finales stonden. Daar ontmoetten Carolien en Alicia elkaar. Waar in Lommel Carolien als winnaar uit dit duel kwam was het dit keer Alicia die naar de finale ging waar ze zich gewonnen diende te geven tegen Tasha. Hanne van haar kant kende geen problemen in de halve finale en de finale. Net als Tasha haalde ze na de President cup, Nederland en België ook nu haar 4de internationaal tornooi op rij binnen.

Bij de junioren kwam Bjarne voor het eerst uit in de klasse tot 48 kg. Met Kazachstan in de eerste ronde kreeg hij geen cadeau. Bjarne had fysiek de grootste moeite om zich staande te houden maar in de 3de ronde kwam hij uit achterstand terug tot 12-12 gelijk. Om in de laatste seconden met een hoofdtreffer een achterstand van 1 puntje ( geamchong voor buiten gaan) omboog in 2 punten voorsprong en winst. Mentaal een heel knappe prestatie. Bjarne stoomde nadien door naar de finale waar een ander Kazak uiteindelijk te sterk bleek. Een 3de knappe zilveren medaille op rij voor Bjarne. Lies kende door maagproblemen een moeilijke start. Ze won haar wedstrijden wel nog met vrij ruime voorsprong maar het ging allemaal niet van harte. In de medaillekampen ging het dan wel terug vrij vlot. Zowel in de halve finale als in de finale ging 2 keer Kazachstan met pointgap er aan.

Na het Open Belgische weer 3 keer goud, 2 keer zilver en 1 keer brons voor onze clubleden.

Dikke dikke proficiat voor al onze deelnemers.

German-Open-31.03_1.jpg
Jeffrey Excelmans