Ook op de Open Nederlandse Kampioenschappen halen onze atleten mooie resultaten

Ook op de Open Nederlandse Kampioenschappen (Dutch Open) die op zaterdag 9 maart en zondag 10 maart plaatsvonden in Eindhoven hebben onze leden heel mooie resultaten behaald.

Zaterdag bij de senioren opende Nicolas met een mooie bronzen medaille bij de senioren tot 80kg.

Zondag waren de cadetten en junioren aan de beurt. Bij de meisjes cadetten tot 33kg pakte Hanne goud na 4 point gap overwinningen . Bij de cadetten meisjes tot 37kg traden Carolien, Alicia en Tasha aan. Carolien verloor haar eerste kamp tegen Engeland. Alicia bereikte, na 2 met groot overwicht gewonnen kampen, de halve finale waar ze Tasha ontmoette. Het werd een gelijk opgaande kamp die Tasha in haar voordeel wist te beslechten. Tasha haalde een gouden medaille tegen de tegenstandster uit Denemarken. Bij de jongens junioren tot 45 kg kwam Bjarne na 4 ruim gewonnen kampen in de finale terug uit tegen de Zweed die hem in de halve finale in Turkije verslagen had. De finale ging gelijk op met wisselend voordeel voor Bjarne en de Zweed. Uiteindelijk toonde de Zweed zich op het einde terug ietsje sterker. Voor Bjarne een mooie en verdiende zilveren plak in zijn 2de G1 als junior. Lies vocht zich bij de junioren meisjes tot 52kg via 4 gewonnen kampen naar de finale tegen de Engelse Jodie McKew. Ze trok na een felbevochten kamp aan het langste eind.

3 gouden medailles, 1 zilveren en 2 bronzen plakken voor onze clubleden is zondermeer een prachtig resultaat . Nu op naar de Open Belgische kampioenschappen (Belgian Open) volgende week in Lommel.

Jeffrey Excelmans