Prachtige resultaten voor onze clubleden op de presidentcup te Sindelfingen

Tijdens het weekend van 03 en 04 februari hebben Tasha, Alicia, Céline Hanne Bjarne als lid van het Vlaamse topsportteam en Maarten onder onze clubkleuren deelgenomen aan de Presidentcup. Op dit tornooi waren extra kwalificatieplaatsen voor de Europese kampioenschappen cadetten te verdienen. De sterkste cadettentams uit gans Europa waren dan ook aanwezig.

Zaterdag zorgden Tasha en Alicia voor een unicum op dit tornooi. Bieden bereikten na 4 knappe wedstrijden de finale van de dames -33kg en kampten in een onderling duel voor het goud. Nog op zaterdag leverde Bjarne een knappe prestatie ddoor 3 kampen te winnen en in de kwartfinale met slechts 1 puntje verschil het podium en een rechtstreekse kwalificatie voor het EK te missen.

Op zondag was het aan Céline Hanne en Maarten. Maarten moest in zijn 2 de ronde na een zeer verdiesntelijke wedstrijd zijn meerdere erkennen in Sebastian Oberski de vice europese kampioen en latere winnaar. Na een heel moeilijke eerste kamp vocht Céline zich na nog 3 winstpartijen naar de finale waar ze haar meerdere diende te erkennen in een Grieks meisje. Hanne zorgde na 2 winstpartijen in de voorrondes in haar kwartfinale voor een triller van jewelste door de Ierse tegenstander met 25-24 te kloppen. In de finale was het Russische meisje echter nog iets te sterk.

1 gouden medaille, 3 zilveren plakken 1 kwartfinale en kwalitatief hoogstaand taekwondo tegen de beste Europese tegenstanders wij van VZW TKDschool Keumgang mogen terecht fier zijn op deze prestatie.

Jeffrey Excelmans