Tasha en Hanne beide top 5 op hun eerste WK bij de cadetten

Van 7 augustus tot en met 10 augustus werden de wereldkampioenschappen voor cadetten georganiseerd in Taskent, hoofdstad van Oezbekistan. Onder leiding van Jelle Vicca namen Hanne en Tasha deel. Ze zijn de eerste Keumgang Cadetten ooit die aanwezig zijn op een WK.

 
Tasha & Hanne.jpg
 

 

Op de eerste dag, woensdag 7 augustus, beet Hanne de spits af in de klasse tot 33kg. Na 2 pointgap-overwinningen tegen respectievelijk Bulgarije en Mexico bereikte ze de kwartfinale. In de kamp voor het podium was echter de Kazachstan ietsje te sterk.

Op zaterdag 10 augustus, de laatste dag kwam Tasha in actie. De eerste ronde was ze vrijgeloot waarna ze in de 2de ronde met pointgap vlot de maat nam van Roemenië. In de kwartfinale was Thailand echter te sterk waardoor ze net als Hanne eerder net het podium miste en 5de werd.

Dit WK bevestigde nogmaals dat het niveau in Azië bij de jeugd bijzonder hoog ligt. Taekwondo-technisch en tactisch moeten onze meisjes niet onderdoen voor hun collega’s maar het verschil wordt gemaakt door fysieke kwaliteiten.

Dit WK was een leerrijke ervaring voor beiden en daarom de ideale voorbereiding op het hoofddoel van dit jaar, het Europees kampioenschap van begin oktober in Spanje (Marina d’Or).

Jeffrey Excelmans