3. Vechtsport, goed idee.jpg

Mijn kind op vechtsport, een goed idee?

Veel mensen hebben hun twijfels bij de keuze voor een vechtsport op jonge leeftijd. Is dit terecht? Zijn gevechtsporten slecht voor onze kinderen? Gaan ze hierdoor een agressiever gedrag vertonen? Is het echt gevaarlijk voor hen?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat gevechtsporten geen van nature agressiever aangelegde kinderen aantrekken. Het is dus helemaal niet waar dat je kind door het beoefenen van een gevechtsport in aanraking komt met een 'slechte' omgeving. Vaak komen gevechtsporten agressief over voor buitenstaanders, doch liggen er veel waarden en normen aan de basis waar menig mensen iets van kunnen leren.

 
Vechtsport,goed idee_5.jpg
Vechtsport,goed idee_4.jpg
 

Wat leert je kind van een gevechtsport zoals taekwondo?

Bescheidenheid, vriendschap, zelfvertrouwen, respect, plezier, discipline en algemene motoriek zijn kernbegrippen die centraal staan tijdens een gevechtsport zoals taekwondo. Tijdens het beoefenen van taekwondo in Diest wordt dikwijls aandacht besteed aan deze waarden zodat je kind deze in het dagelijks leven ook waardevol vindt. Verschillende onderzoeken tonen ook aan dat het beoefenen van een gevechtsport verscheidene positieve effecten heeft op de persoonlijkheid en het welzijn van de kindjes. Vaak zijn vechtsportende kinderen optimistischer en enthousiaster en hebben ze meer zelfvertrouwen dan andere leeftijdsgenoten.

Kinderen leren frustraties in bedwang houden, hun medestanders respecteren en meer weerbaarheid voor zichzelf opbouwen. Drukke kinderen kunnen vaak hun energie kwijt en zich leren focussen tijdens het beoefenen van taekwondo bij Keumgang, onzekere kinderen kunnen dan weer op hun beurt extra zelfvertrouwen opbouwen. Verder wordt de zelfbeheersing bevorderd en de sociale vaardigheden versterkt door het maken van nieuwe vriendjes, ze leren persoonlijke doelen opstellen en hun grenzen verleggen. 

We concluderen dat het beoefenen van taekwondo bij Keumgang veel voordelen met zich meebrengt in de ontwikkeling van je kind. Kortom zal het verhoogd zelfvertrouwen, de verbeterde conditie en het respecteren van anderen uw kind helpen in zijn/haar algemene ontwikkeling op school, thuis en in de weg naar volwassenheid.

Vechtsport,goed idee_6.jpg
Vechtsport,goed idee_1.jpg
 

Wil je graag meer informatie over Taekwondoschool Keumgang? Contacteer ons of schrijf je in voor meer inlichtingen.

Grijp je telefoon bij de hand, vul onderstaand formulier in of stuur ons een e-mail.

 
Call-.png

+32 (0) 473 49 53 72

clipboard-.png
Voor- en achternaam *
Voor- en achternaam